ציפורים

קוקייה משותפת - תיאור, בית גידול

Pin
Send
Share
Send
Send


קשה לדמיין את היערות שלנו בלי ציפורים ושירה נפלאה. ואפילו קשה יותר לדמיין הליכה באוויר הצח ללא המאפיין "Koo-Koo". הזכרים הקוקייה משמיעים קול כזה, והנקבות מתחילות לגרגר. נראה כי זהו הציפור הנפוצה ביותר, אבל לא הרבה ידוע על זה, כי זה קשה ללמוד.

תיאור הקוקייה הרגילה

את יודעת איך נראית הציפור הזאת?

קוקייה משותפת חיה כמעט בכל מקום ברוסיה. אבל לראות את זה קשה מאוד. ככלל, כולם שמעו אותה "ku-ku", אבל מעט מאוד אנשים יכולים להתפאר כי הם ראו את הציפור. כך, הקוקייה הרגילה יכולה להגיע לשלושים ושמונה סנטימטרים. הזנב הוא באורך של שלושה-עשר עד שמונה-עשר סנטימטרים, והכנף שלו הוא חמישים וחמישה סנטימטרים. הציפור שוקלת מעט מאוד, כמאה ושלושים גרם. רגליה חזקות, אבל קצרות. נקבות נראות שונות מזכרים.

נקבות בדרך כלל יש נוצות אדמדמות או חום. על הגב ועל הראש יש פסים שחורים. נוצות מאוד עם לבן לקצץ. הראש והשד, ככלל, הם בצבע אפור בהיר, אבל פסים שחורים דקים נראים בבירור עליהם. משקלה של הנקבה אינו עולה על מאה ועשרה גרם. לנוער יש גוונים אדומים בהירים עם פסים כהים בכל הגוף. ציפורים הולכות פעמיים בשנה. בקיץ, זהו שינוי חלקי של נוצה, ובחורף - להשלים.

אצל הזכרים, הזנב והגב אפורים כהים. חזה וראש הם אפרפר. כל הנוצות האחרות הן קלות למדי עם פסים כהים. מקור הציפורים חשוך, אבל הרגליים צהובות.

גידול ציפורים

הקוקייה הנפוצה היא ציפור מסתורית למדי. קשה לראות אותה. מדינות רבות יש הרבה אגדות על זה. וזה בעיקר בשל הדרך יוצאת דופן של חייה.

בתחילת האביב, קוקיות לעזוב את אפריקה לטוס לאסיה ואירופה, לאתר הקינון. הם מנהלים חיים בודדים. גברים תופסים שטחים עצומים שמגיעים לכמה דונם. אבל אצל הנקבות השטח הוא פחות נרחב. עבורם, קריטריון חשוב הוא למצוא קנים קרובים של ציפורים אחרות.

קוקייה משותפת לא עושה קנים. אבל היא צופה באופן פעיל בציפורים אחרות. לדוגמה, עבור נציגי המשפחה passerine. למה אתה חושב שהיא עושה את זה?

הקוקייה בוחר את המטפלים העתידיים בגוזלים. כן, זו ציפור ערמומית כזאת. היא לגמרי מסיר את כל הדאגות לגידול ילדים ומניח אותם על הכתפיים של אנשים אחרים.

ההרגלים המוזרים של הקוקייה

זהירות הציפור מדהימה. היא מארבת מראש בחיפוש אחר קן מתאים. ברגע שהיא משפרת את הרגע, ואז בתוך כמה שניות היא שמה את הביצה שלה בתוכה. מדענים הגיעו למסקנה שבאותו הזמן היא זורקת ביצה של מישהו אחר. אבל עובדה זו אינה מאושרת. למעשה, לא ברור מדוע עליה לעשות זאת. ציפורים לא יודע לספור, כלומר הבעלים של הקן לא יכול לזהות ביצה נוספת.

אחרי הקוקיה בוקעת קצת יותר חזק, הוא זורק את כל המתחרים שלו מהקן.

אני חייב לומר כי הרגיל קוקיה מטילה ביצים לא רק בקנים, אלא גם את השקעים. או ליתר דיוק, היא מניחה אותם במקום כלשהו בקרבת מקום, ורק אז היא מעבירה.

יש גם דעה הפוכה לחלוטין לגבי האופן שבו הקוקיה זורק את צאצאיה. צבעו דומה במקצת לנץ. לכן הציפור משתמשת בחוצפה. זה מפחיד את הבעלים של הקן, עף נמוך מעל אותם, ובעוד הם מתחבאים בלבול הדשא או עלים, מטילה את הביצים שלהם. זכר יכול לעזור לה בזה.

בית הספר הישרדות אפרוחים

קוקייה רגיל, המראה של אשר אינו ראוי לציון, ובכל זאת יש ערמומי מדהים. היא זורקת את הביצים שלה אחת אחר השנייה בקנים שונים, בעוד היא עצמה הולכת עם נשמה טהורה לבלות את החורף בדרום אפריקה. בינתיים, אירועים עצובים מתרחשים בקנים של ההורים המאמצים.

את הקוקייה בדרך כלל בוקע כמה ימים מוקדם יותר מאשר חבריו. במהלך תקופה זו הוא מצליח להתאקלם בקן. למרות שהוא עדיין עיוור ועירום, אבל הוא כבר פיתח אינסטינקט פליטה. תארו לעצמכם שהוא זורק את כל מה שנוגע לגבו החשוף. קודם כל, זה ביצים וגוזלים. האפרוח ממהר לעשות את עבודתו. אינסטינקט עובד בו רק ארבעה ימים. אבל זה מספיק כדי להרוס את המתחרים. גם אם מישהו ישרוד, עדיין יש לו סיכוי קטן להישרדות. העובדה היא כי הקוקייה לוקח את כל האוכל כי ההורים המאמצים להביא.

מדוע ציפורים אינן מבחינות בהונאה?

גם התנהגותם של בעלי הקן מפתיעה. נראה שהם לא מבחינים במה שקורה. ולנסות להאכיל את התינוק היחיד. הם גם לא רואים שזה בהחלט לא גוזל שלהם.

לפני זמן לא רב הובהרה הסיבה להתנהגות מוזרה זו של ציפורים. מתברר כי הפה הצהוב של הקוקייה ואת הלגימה האדומה מעניקים לציפורים אות חזק, שגורם להורים המאמצים לשאת מזון לאפרוח הגדול. אפילו ציפורים זרות הנמצאות בקרבת מקום, לתת לו מזון נתפס עבור אפרוחים שלהם. רק שישה שבועות לאחר היציאה הראשונה מן הקן, האפרוח מתחיל לחיות באופן עצמאי.

יכולת הסתגלות של ציפורים

הקוקייה הנפוצה בעצם זורקת ביצים לציפורים קטנות. אבל כמה מינים זורקים אותם לקנים של עורבים ועורבים, אחרים ציפורים גדולות למדי. עם זאת, קוקיות מתמחות בציפורים מסוימות, כגון redstart, robin, אפרוח, ו flycatcher. בקוקייה, אפילו ביצים דומות לצאצאיהן בצורתם ובצבען.

אבל מה שחשוב לגודל שלהם הוא בדרך כלל תעלומה. הציפור עצמה שוקלת בערך מאה ועשרים גרם, כלומר הביצה שלה צריך לשקול על חמישה עשר גרם. במקום זאת, הקוקייה מטילה ביצים קטנות מאוד במשקל של שלושה גרם, אשר אינו עולה בקנה אחד עם גודלו.

פעם באנגליה, ארגנה תערוכה של ביצי קוקיה. אז הוצגו תשע מאות ותשעה-עשר עותקים. כולם היו צבע שונה, גודל. משמעות הדבר היא כי הציפורים להטיל ביצים, אשר כמו שתי טיפות מים כמו ביצים של הורים מאמצים. קוקיה זורק אותם לקנים של לפחות מאה וחמישים מיני ציפורים.

זוהי ציפור כה יוצאת דופן. קוקייה רגילה, עם זאת, למרות זה טפילי דרך החיים, הוא מועיל.

האם תועלת הקוקייה?

במבט ראשון, הכל ברור. קוקייה משותפת היא ציפור טרף כי הורסת את אפרוחי הציפורים טוב ושימושי. עם זאת, לא הכל כל כך פשוט.

כנראה, הקוקייה היא לא אמא רעה, היא עדיין עושה מאמצים להציל את צאצאיה. ואת הרצון להרוס את המתחרים של קוקיה בשל הזוהר הגדול שלה.

זוהי אהבה מדהימה זו של מזון זה עושה את הציפור מאוד שימושי. מה דעתך, מה אוכל הקוקייה? זה נכון, המסילה. בתוך שעה אחת היא יכולה להרוס עד מאה זחלים. וזה לא הגבול, כי הציפור היא מציאותית רעבתנית.

אם יש טפילים רבים ביער, היא תאכל את כולם, וכל הקרובים ימהרו לעזור לה. אז קוקיות להרוס מספר עצום של מזיקים וחרקים.

ציפורים רבות לא אוכלות זחלים שעירים. והקוקייה לא הולכת על אוכל במובן הזה. בטנה מסודרת בצורה כזאת ששערות הזחל לא מזיקות, אבל בהדרגה מתגלגלות.

איפה תרדמת חורף?

קוקייה, לא משנה כמה מופתעת ממך, היא ציפור נודדת. לקראת החורף היא עוברת לדרום אפריקה. אבל איך זה קורה לא ידוע, כי אף אחד לא ראה קוקיות עף בלהקות, וזה אופייני ציפורים אחרות. כנראה שהם טסים לבדם. הם נעלמים בשקט מהיער בסתיו, כאילו לא היו שם. וכפי שבאופן בלתי צפוי מופיעים באביב, עם קרני השמש הראשונות.

לפעמים קוקייה יכולה לטוס לדרום חצי האי ערב, אל המחוזות הסיניים באי ציילון, בהודו.

אלה אנשים בחורף באפריקה, להשאיר אותו בתחילת מרץ. ציפורים עפות לאט מאוד, מתגברות על שמונים קילומטרים ביום. הם אינם נחים, טסים יום ולילה. באתר החורף הם מבלים שלושה חודשים.

האם כל הקוקיות ציפורים טפיליות?

זה יהיה לא הוגן לומר כי בהחלט כל נציגי משפחת הקוקייה הם ציפורים טפיליות. מתוך מאה וחמישים המינים, רק חמישים מתנהגים לא יפה. כל האחרים הם הורים למופת, העולים באופן עצמאי את צאצאיהם.

ויש כמה מינים שהם טפילים חלקית. לדוגמה, הזחלים אנימה קוקיה חי בדרום אמריקה. אז היא לפעמים זורקת ביצים בקן, אבל רק את קרובי המשפחה שלהם. אבל זה קורה לעתים רחוקות. בעיקרון, היא מגדלת את הילדים שלה לבד.

הקוקייה הנפוצה (התמונות ניתנות במאמר) מתבלטת בהתנהגות חריגה בקרב בני משפחתה.

ישנם קוקייה בעולם, אשר זורקים ביצים לתוך הקנים, אבל אז בוקע אותם בעצמם או, להיפך, מאוחר יותר להאכיל את עצמם באופן עצמאי. ויש המקיפים את צאצאיהם בקנים של ציפורים גדולות. אז הקוקייה אין צורך לזרוק את היריבים מהקן, שכן יש מספיק אוכל לכולם.

האם כל ההורים המאמצים מוכנים לגדל אפרוח של מישהו אחר?

לא ברור מדוע הציפורים מביאות את התינוק הזר, לאחר שגילה תחליף. כמו ניסויים, כמעט כל הציפורים לא מכירים את הביצים שלהם היטב. לכן הם לא רואים את ההבדל. ברווזים, תרנגולות ונשרים בדרך כלל יכולים להבקיע כל חפץ הדומה לביצה. פעם הבחינו כי הברבורים היו כוונה לבקוע את הבקבוק.

מדענים אפילו עשו ניסויים עם החלפת כל הביצים בקן, ולאחר מכן הציפור הניחה ביצה משלה. אז, כשהיא רואה שזה לא כמו כולם, היא השליכה אותו, לקחת אותו למישהו אחר.

אבל לא כל הציפורים כל כך טיפשות ובלתי קריאות. מיומנות כלשהי זיהתה את החלופה וזרק אותה החוצה מהקן. אחרים פשוט לעזוב את בתיהם עם צאצאיהם העתידיים ולהתחיל לבנות קן חדש. וכמה ציפורים לבנות קומה שנייה מעל הקן הישן, מבנה בן שתי קומות מתקבל, על הרמה הראשונה מהם ביצים נטוש, על השני ציפור מטילה צאצאים חדשים.

איפה גר הקוקייה?

קוקי משותף מופץ נרחב מספיק. היא מקננת בחלק האירופי של היבשת ובאיים הסמוכים, באפריקה, באסיה, ולפעמים אפילו נודדת אל מעבר למעגל הצפוני של הקוטב.

בחודשים מאי ויולי, ברוסיה, ניתן למצוא את הציפור כמעט בכל מקום, למעט הטונדרה הצפונית. מעניין, באזורים שונים של המדינה חי מספר שונה של מינים טפילים. יש חמישה מהם ברוסיה. יחד הם גרים באזור פרימוריה, בחלק האירופי רק שניים מהם חיים. המקומות העיקריים של מגורים הם יערות, פארקים, גנים, glades ליד ייחורים, קצוות היער, סבך החוף ושיחים.

על ילדי הקוקייה

מי זה קוקייה כזאת? התיאור עבור ילדי הציפור יוצאת דופן זו צריך להתחיל עם היתרונות שהיא מביאה. אין ספק, הקוקייה הורסת את צאצאי הציפורים, אבל גם תינוקותיה אינם שורדים הרבה. מבין חמשת הביצים שהיא שתלה, לא כל האפרוחים יבקעו: רק צעיר אחד יגיע למבוגר. אחרי הכל, כמה ציפורים, חישה הונאה, לזרוק קן יחד עם כל הביצים פשוט למות.

הטבע הרעבתני של הציפור עושה את זה מאוד שימושי. היא צריכה לאכול הרבה, והיא לא הולכת על חרקים, אוכלת את כולם. יש אפילו סימן פופולרי כי אם אין קוקייה אחת במקום אחד, זה מצביע על מספר גדול של חרקים. הצהרה זו נכונה לחלוטין. אם בטריטוריה מסוימת יגדלו מספר גדול של חרקים, אז לא רק קרובי משפחה מן המחוזות הקרובים יגיעו לחג, אלא גם הקרובים הרחוקים ביותר יגיעו. אז העופות המוזרים האלה מסודרים.

בית גידול

התפלגות הקוקייה רחבה למדי. זה הרבה במדינות אירופה, מתיישב באפריקה, בטריטוריה האסיאתית.

ברוסיה הוא מתגורר כמעט בכל מקום, פרט לטונדרה. עבור החיים, היא בוחרת באזור היער שבו היא מתיישבת על הקצוות ו glades הממוקם ליד ייחורים, אוהב קן בסבך על גופי מים ונהרות.

גידול

ברגע שמארס מגיע, הקוקייה חוזרת מהקצוות הדרומיים בחזרה למקומות הילידים שלהם - למדינות אסיה ואירופה. גברים לבחור ולתפוס שטחים גדולים של כמה דונם. ב קוקיות נקבה, השטח הוא קטן מ -1-2 דונם, חשוב להם כי הקנים של ציפורים אחרות ממוקמים בקרבת מקום. הזכר, טס ברחבי השטח, מבקר את הגברות מפעם לפעם.

הקוקייה אינה מקימה קנים ואינה מסובבת אותם, אלא מתבוננת מקרוב בחייהם של ציפורים אחרות. תגידי, בשביל המינים ממשפחת העוברים ושבים. הוא עושה זאת כדי לבחור מחנכים לילדיו. כולם יודעים כי קוקיה זורק ביצים לתוך קנים של אנשים אחרים.

הרגלים בלתי רגילים

קוקייה נקבה מארגנת מארב, לוקח את אמצעי הזהירות הדרושים, מחפש קן מתאים. ברגע הנכון בעוד כמה שניות מניח את הביצה שלו שם. מדענים מאמינים שבמקרה זה דייר בלתי מזויף זורק ביצה זרה אחת, אם כי לא ברור - בשביל מה? אחרי הכל, הציפורים לא לגמרי ניחן הטבע היכולת לספור, ולכן - הבעלים של הקן לא יוכלו ללמוד כי יש יותר ביצה אחת.

יש דעה נוספת, כמו הקוקייה מצליח לזרוק את הביצים שלו לקנים של אנשים אחרים. הצבע והנוצות של הזכר הם קצת כמו נוצות הניץ. כשהוא מנצל את זה, הוא טס מעל הקן, עושה כמה הקפות, המארחים מתחילים להיכנס לפאניקה ולהסתתר בפחד בעלווה או בעשב, משאירים את המצמד לכמה שניות ללא השגחה. לנקבה יש מספיק זמן לזרוק החוצה ביצה של מישהו אחר ולהניח בצד שלה. המארחים החזירים לראות ביצים שלמות ולהמשיך הדגירה.

איך אפרוחים שורדים

הקוקייה, על פי רוב, בוקעת יום או יומיים לפני שאר האפרוחים. יש לו די זמן להתאקלם בקן מוזר. הוא עדיין עיוור וערום, אבל אינסטינקט פליטה כבר מפותח. הגוזל זורק מתוך הקן כל זה מתייחס משענת חשוף, רגיש שלה - בעיקר ביצים וגוזלים אחרים. מראה את הפעילות ביותר בהיעדר הורים מאמצים, כאשר הם יוצאים למזון. בשלב זה, "מאוחד" קרובי משפחה קטנים לאבד את הניידות בשל היעדר חום אימהי. הקוקייה פורשת את רגליו לרווחה ככל האפשר ומנסה לזחול מתחת לאפרוח או לאשך. אם הניסיון מסתיים בהצלחה, הקוקייה עושה כמה דחיפות, דוחף את הקורבן על הגב הקעור. אחר כך הוא חוזר אל קצה הקן, מתרומם על הכפות וזורק את תכולת הגב. האינסטינקט הוא קצרת ימים - 4 ימים, אז הקוקייה ממהרת. והוא די מוצלח. מן השותפים ששרדו את הדייר לוקח את האוכל שהביאו ההורים ההורים.

למה בעלי הקן לא רואים את הטעיה?

הדבר המוזר ביותר הוא שבעלי הקן חושבים על מה שקורה למדי, ועושים מאמצים רבים להאכיל את התינוק היחיד בקן. לא רואה את האפרוח הזה הוא זר. למה?

לאחרונה גילו את הסיבה מדוע הציפורים מתנהגות מוזר כל כך יוצא דופן. התברר כי הצבע הצהוב של הפה הפתוח והצבע האדום של הלוע הם איתות חזק מאוד לציפורים בוגרות, מה שאילץ את ההורים החורגים לשאת מזון לאפרוח צעיר. אפילו ציפורים זרות מגיבות לאות הזה, והן קרובות על ידי מתן מזון המיועד לילדיהם.

אגב, הם מזינים את הקוקייה במשך זמן רב - גם אחרי שהוא עלה על הכנף, ההורים ממשיכים לספק לילד החורג עוד חודש וחצי.

קוקיה, ככלל, זורקת ביצים לגזעי נוצות קטנים. כגון רובינס, עורות, זבובים. וגם החיצוני, האשכים גם נראים כמו המצמד, נהרס על ידי ההורים - ואת הצורה ואת הצורה. עם זאת, ישנם מינים לזרוק אותם קנים עורבים או daws. ומה שמעניין - הם מצליחים לשאת ביצים גדולות כמו שלהם.

השימוש בקוקייה

מצד אחד, ציפור זו תורמת למוות של אפרוחים בציפורים שימושי הכרחי. מצד שני - הקוקייה היא רעבתנית מאוד. ומכיוון שהוא מזין בעיקר על זחלים, חרקים ותולעים, הוא תורם לטיהור הטבע מפני מזיקים. בנוסף, הוא יכול לאכול חרקים רעילים כי אחרים תושבי הממלכה ציפור לא אוכלים. אחד המעטים שאוכלים זחלים ארסיים שעירים.

קוקיות הן ציפורים נודדות. בסוף הסתיו, עם תחילת מזג האוויר הקר, הם הולכים לאדמות חמות - לדרום אפריקה, כדי לחמם את סין, הודו, סרי לנקה, אל הקצה הדרומי של חצי האי ערב.

הדבר המעניין ביותר הוא שאף אחד מעולם לא ראה את להקות הקוקייה עף לחורף - כנראה שהם טסים אחד אחד. לחזור הביתה בסוף מרץ - תחילת אפריל.

עובדות מעניינות

  1. תוחלת החיים של קוקייה משותפת הוא 9-11 שנים. אבל יש מקרים שחלק מהם חיו זמן רב - 35, ולפעמים - 40 שנה.
  2. פעם אחת, הנקבה יכולה לשאת 20 ביצים וזה לוקח פחות מדקה.
  3. קוקיות הן פליירים בלתי נלאים. Во время перелётов на зимовку и обратно стая может без остановки на отдых преодолеть 3500 тысячи километров.
  4. Из каждых пяти подкинутых в чужие гнёзда яиц вылупляется и выживает только один птенец.
  5. Кукушка подбрасывает в гнездо всегда только по одному яйцу. Ведь если их будет два, то прожорливые кукушата «объедят» друг друга, и один из них(а то и оба) погибнет от голода.Либо более сильный соперник просто выкинет собрата за пределы гнезда.
  6. Многие считают, что кукушка подкидывает яйца только в чужие гнёзда — в реальности же нередко посещает чужие дупла и несётся там. Точнее, яйцо откладывает где-то поблизости, а после берёт яичко в клювик и переносит.

Кукушки, являясь скрытными существами, ведут достаточно молчаливый образ жизни. Кукуют лишь в брачную пору. Любопытно, что поют только самцы – именно их слышно в лесной дубраве. הם קוראים את הנקבה עם "עוגיה" חפים מפשע שלהם, מזמין אותה להזדווג. קול הנקבות פולט קולות הדומים יותר למשהו בין סלסול, צפרדע של צפרדע וצחוק.

קוקו - תיאור ותמונה. איך נראית ציפור קוקייה?

בחלקים שונים של העולם, על פי מקורות שונים, מ 140 עד 200 נציגים של המשפחה קוקיה לחיות. גודלם של ציפורים נע בין פחות מ 20 ס"מ ל 60-70 ס"מ.ברוב קוקייה, אורך הגוף אינו עולה על 40 ס"מ, ומשקלו הוא כ 100 גרם המשקל המרבי של הקוקייה הגדולה ביותר, אחד ענק, הוא 0.93 ק"ג.

המקור של קוקיות בינוניות, מעט מעוקלות כלפי מטה, עם קצוות חלקים. בשל חתך רחב של מקור, ציפורים יכול לתפוס חרקים על לטוס, כמו גם טרף גדול טרף. עיני הציפורים חומות, אדומות, צהובות, אלומות או חומות. על ראש של כמה מינים יש סמל.

אפריקני קרסטד. יוצר התמונה: Derek Keats, CC BY 2.0

פלג הגוף העליון של הציפורים רזה. הזנב ארוך, אך ממדיו אינם עולים על אורך הכנף. זה יכול להיות מדורגים או מעוגל.

כנפי הקוקייה הם בדרך כלל ארוכים וחדים, אך במינים מסוימים (למשל, קוקייה של כדור הארץ הלטיני Geococcyx californicus) הכנפיים קצרים וחלשים.

כנפיים כנפיים רגילות. יוצר התמונה: Vogelartinfo, GFDL 1.2

הרגליים הקצרות של הקוקייה יכולות להיות צהובות, כתומות או אדומות. בהונות רגליים מכוונות בזוגות: הראשון והרביעי - הגב, השני והשלישי - קדימה. אמנם, זה קורה כי האצבע הרביעית מכוונת גם קדימה.

קוקייה מחודדת. יוצר התמונה: Derek Keats, CC BY 2.0

נוצות הקוקייה נוקשות, מתנפחות מעט. נוצות ארוכות על הרגליים, ויצרו "מכנסיים". הצבעים הם בצבע אפור, לבן, חום, אדום, חלודה ואוכרה.

הגוף הוא בדרך כלל כהה מלמעלה, ואת הבטן ואת bondill קל יותר או בעל צבע לבן. לעתים קרובות הנוצות אינן מונוניות, אבל עם פסים מנומרים, פחות או יותר, עשויים להיות נוכחים בגרון ובבטן. זכרים ונקבות של מינים רבים דומים בצבע.

קוקייה. יוצר התמונה: Sirevil, CC BY-SA 3.0

קוקו סנטרופוס. יוצר התמונה: Shivramsagar, CC BY-SA 3.0

קוקיות לעוף מהר מאוד, הציפורים האלה הם ניידים מאוד, רועש ו רעבתני. הם כמעט כל הזמן בתנועה לישון קצת. כמה מינים של קוקיה לעוף קצת, אבל אז הם זזים במהירות על הקרקע.

הבכי של הקוקייה

קוקיות בדרך כלל לעשות קולות במהלך העונה ההזדווגות. בקווי הרוחב הממוזגים אפשר לשמוע אותם באביב ובקיץ. בקוקייה נפוצה, "קוקיה" או "cuoooooooooooooooooooooooooo" הרגילים. לפני קוקאניאם, שנשמע רם ונשמע מרחוק, הזכרים יכולים להשמיע קול שקט, כמו צחוק: "חה-חה-חה". ציפורים בישול יכול להיות ארוך למדי, עד 60 פעמים ברציפות. קול הנקבה הוא טריל: "ke-ke-ke", "קלי קלי", "Bil-Bil-Bil". מחוץ לעונת ההזדווגות, העופות האלה שותקים. לסוגים שונים של קוקיות יש צלילים שונים: למשל, קוקיה חרשת קולטת חירשת "bu-bu-bu-bu-bu" או "doo-doo-doo", צווחה של קואלות נשמעת כמו "קול", זחלים-אנני צועקים "an-ani" וכו '. ד.

איפה גר הקוקייה?

בית הגידול של הקוקייה מכסה את כל היבשות, למעט הארקטי והאנטארקטיקה. ציפורים נמצאות באסיה, אפריקה, רוסיה, צפון ודרום אמריקה, וכן אוסטרליה. הם נפוצים ביערות ובערבות של מדינות אירופיות ואפילו ללכוד את החלק הדרומי של הטונדרה. קוקיות החיים באירופה ובצפון חלקים של אסיה הן נודדות. המספר הגדול ביותר של מינים חיים בקווי הרוחב הדרומיים החמים. הנה הציפורים מובילות אורח חיים מסודר או נוודי.

קוקיות חיות בקנים, שיחים, צמחייה וודי, כמה מינים נמצאים וקנים על הקרקע. בית הגידול של הקוקייה משתרע מן השפלה וקווי החוף של הים ומגיע ליערות ההר הגבוהים, שבהם מספר הציפורים ממשפחת הצוללות פוחת, וכתוצאה מכך מספר הקוקייה פוחת.

יוצר התמונה: Vivekpuliyeri, CC BY-SA 3.0

מה הקוקיה אוכלת?

הדיאטה של ​​הקוקייה היא מגוונת. כמה מינים הם אוכלים בשר וזורקים אך ורק על חרקים ועל הזחלים שלהם (פרפרים, חיפושיות, חרגולים, חרקים, שפיריות, צרעות, ציקדות, פשפשים וטרמיטים), מינים אחרים כוללים גם צמחים. בנוסף, קוקיות לאכול נחשים, כולל ארסי (למשל, צפענים), זוחלים קטנים (לטאות), דו חיים (צפרדעים), יונקים קטנים (עכברים), עכבישים, תולעים, סרטנים, חלזונות, ביצי ציפורים. ישנם מינים הזנים בעיקר על פירות יער, פירות וזרעים. בניגוד לציפורים רבות אחרות, קיבת הקוקייה מאפשרת להם לאכול זחלים שעירים (למשל, תולעת משי לא מזוהה) שגופה מכוסה זיפים. קוקיות להביא הטבות שלא יסולא בפז ליער, בכמויות גדולות על ידי אכילת מזיקים שיכולים להרוס לחלוטין את העלווה על העצים בתוך זמן קצר. כתוצאה מן האכלה זו, קיבת הציפורים מלאה לגמרי זיפים, אבל הקוקייה מעת לעת מעלים אותם יחד עם ריר הקיבה.

תמונה של ג 'יימס נילנד, CC BY 2.0

מינים קוקיה שמות ותמונות

להלן תיאור של כמה מינים של קוקיות מן Cuculidae המשפחה.

  • קוקייה משותפת(lאל.Cuculus הקארון) - מינים נפוצים המתגוררים ברוסיה (מן האורלים לקמצ'טקה במזרח וגבולות הטונדרה בצפון), באירופה (בכל מקום, למעט בצפון הקיצוני), באסיה (בטורקיה, בקווקז, בסין, בקוריאה, ביפן, במקומות מסוימים מרכז אסיה). קוקייה נפוצה היא ציפורים נודדות. הם חורף במרכז ודרום אפריקה, בדרום ערב, בדרום אסיה, להגיע עד אוסטרליה.

אורכו של הגוף של הציפור מגיע 33-40 ס"מ אורך כנף של נקבות נע בין 20 ל 23 ס"מ, אצל גברים מ 21.5 ל 25 ס"מ הזנב הוא ארוך - 15-19 ס"מ, מעוגל, צעד. מקור - 1.6 - אורך 2.4 ס"מ. קוקייה משותפת שוקלת בין 80 ל 120 g. צבע של נוצות אצל זכרים ונקבות, כמו גם אצל אנשים צעירים, מבוגרים וזקנים שונה. הזכרים צבועים בגוונים של אפור, עם בטן אפורה לבנה או בהירה, שעליהם יש להקות רוחביות. נשים מבוגרות יותר הן בצבע דומה, אבל יש גוון חום. נקבות צעירות נשלטות על ידי גוונים של חלודה אדומה, פסים שחורים או אדומים בהירים נמצאים על הבטן, הגרון, ואת bondail, ו ocher mottles עשויים להיות נוכחים על הגב התחתון ואת הכנפיים. קצוות העפעפיים והעיניים של כל האנשים הם צהובים. רק אצל אנשים צעירים - חום, ובנקבות אדומות - אגוז.

קוקייה נפוצה מן החורף לחזור מוקדם מסוף אפריל או תחילת מאי להתחיל רבייה. קוקיות אלה הן טפילות גידול אופייניות. עד אמצע יולי, נשים שכבו עד 20 ביצים עם מרווח של 1-3 ימים. מסוף יולי, הציפורים להתחיל לטוס לקראת החורף. בסוף ספטמבר, קוקיות האחרונות לטוס דרומה.

קוקייה נפוצה לגרום נזק על ידי צמצום מספר ציפורים שבו הם זורקים את הביצים שלהם בקנים שלהם. אבל היתרונות שהם מביאים הם גדולים באופן לא פרופורציונלי. אכילה בכמויות עצומות של זחלים שעירים, הם שומרים את היערות מן האויב הנורא הזה.

יוצר התמונה: Mike McKenzie, CC BY-SA 2.0

  • קוקייה קטנה(lat.Cuculus poliocephalus) - מין המתגורר בדרום פרימוריה של רוסיה ובאסיה: בהרי ההימלאיה (מהגבולות עם אפגניסטן מצפון למיאנמר), בצפון סין, בקוריאה, בצפון יפן. קוקייה קטנה מעל פני הים בדרום סין, בהודו, בחצי האי האינדוצ'יני. כמה תת-מינים נמצאים במדגסקר, איי סונדה, בדרום אפריקה.

במראה ובצבע, הקוקייה הקטנה דומה לזו הרגילה, אך שונה ממנה בגדלים קטנים: האגף הוא 15-17.1 ס"מ, הזנב הוא 13-14.9 ס"מ, המטטרסוס הוא 1.7-1.9 ס"מ, המקור הוא 1.7 - 1.9 ס"מ, הצעירים של הקוקייה הקטנה שונים מהצעירים של הקוקייה הנפוצה בכתמי הלבנים הלבנים שלהם על נוצות הכנף החיצוניות ובכמות קטנה יותר של צבע חום-חום. עיניהם של ציפורים צעירות וזקנות חומות.

הקוקייה הקטנה עושה צעקה של חמש או שש מילים שנשמעת כמו "פיפי, רזה".

יוצר התמונה: markus lilje

  • צהוב Cilled(lat.קוקסיז אמריקני) קיבל את שמו בשל צבע צהבהב של המנדלי והמקור הדק, המעוקל, כמו גם בית הגידול שלו. מין זה מקנן בצפון אמריקה, וחורפים בדרום.

גודל הגוף של הציפור טורפים הוא קטן, אבל הזנב הוא ארוך. מלמעלה, הקוקייה צבועה בצבע חום עם גוון ברונזה, הבטן והפסים על הזנב לבנים.

קוקיות אלה יכולות לזרוק ביצים לקנים של אנשים אחרים, אבל, באופן כללי, הם בוקעים את הביצים עצמן. זמן ההטלה הוא מורחב מאוד. בקן יכול להיות גם ביצים וגם גוזלים מוכנים לטיסה. בסך הכל, הקוקייה מטילה עד 10 ביצים בקן שהוא בונה את עצמו.

קוקו קוקיה צהוב, כמו גם אחד רגיל, רק חזק יותר. באופן כללי, הציפור הזאת מאוד חשאית. לעתים קרובות היא נותנת קול לפני הגשם, ועל כך קיבלה את הכינוי של ציפור הגשם.

יוצר התמונה: Factumquintus, CC BY-SA 3.0

  • קליפורניה, קוקיה, (קוקו, לרוץ, קוקיה, קוקאייזיאני, קוקאין, קליפורניה)(lat.גיאוקוצ'יק קליפורניוס) - זה ציפור גדולה למדי, להגיע אורך של 60 ס"מ.יש לה זנב גדול ורגליים חזקות גבוה, אבל כנפיים קטנות וחלשות. למעיין הקוקייה יש מראה מוזר מאוד וצביעה לא ייחודית. גבה חום עם כתמים לבנים אדומים, הבטן לבנבנה, ואת החלק התחתון של הגרון הוא שחור ומגוון. ראש הציפור מעוטר בפס צנוע. העור הלא מסומן של פניה כחול כהה, אבל הכתום מאחורי עיניה בולט. מקור גדול שווה לאורך הראש של הציפור.

יש קוקייה צמחיים בדרום מערב ארצות הברית ובצפון מקסיקו, באזורים מיושבים בצפיפות נמוכה: בסבך קקטוסים על מדרונות ההר ועל המישורים. הוא טס רע ולעתים רחוקות, אבל הוא פועל היטב, להגיע במהירות של עד 42 קמ"ש. היא מבלה את רוב חייה כמו עוף, על האדמה. הנה היא מחפשת מזון - חרקים, חוליות קטנות (לטאות, עכברים וכו '). בין השיחים על הקרקע, הקוקייה של הצמח בונה את הקן שלה, תוך שימוש בענפים ובדשא של עשב כדי להפוך אותו.

הנקבה מטילה 3-9 ביצים של צבע לבן, incubating אותם עם הזכר בתורו.

יוצר התמונה: Alan Vernon, CC BY 2.0

  • קוקייה ענקית (latScythrops novaehollandiae) - זהו הקוקייה הגדולה ביותר בעולם של עורב והטפיל הקינון הגדול ביותר. ציפור זו חיה באוסטרליה, על כמה איים של אינדונזיה, גינאה החדשה ועל איי האוקיינוס ​​השקט.

אורכו של הגוף של קוקיה ענק מגיע 66 ס"מ, ואת הציפור שוקלת עד 930 גרם.מאפיין ייחודי של מין זה הוא מקור גדול, מעוקל. הכנפיים והזנב ארוכות, כמו כל בני המשפחה. הנוצות אפורות ברובהן: מאפרה ואפור כהה על הגב וכנפיים עד אפור בהיר על הבטן, החזה והצדדים. קצוות הכנפיים שחורים, תחתית הזנב והצדדים בפסים רוחביים שחורים. העור סביב העיניים הוא חשוף, אדמדם או חום צבע. המקור אפור בבסיס ואור בקצה. העיניים של אנשים צעירים הם חום, במבוגרים - אדום.

קוקיות ענקיות בטווח שלהם מובילים אורח חיים נוודי או נודד. הם מתגוררים במטעי המנגרובים, בשוליים ובקצוות היערות (שם גדלים עצי האקליפטוס והתאנה), לאורך גדות הנהרות וחופי הים.

קוקייה ענקית אוכלים פירות שונים (תאנים, דבקון, תות), חרקים (פרפרים, חיפושיות, חרגולים, חרקים), ביצים וגוזלים, כמו גם נבלות. ביצים מונחות בעיקר בקנים של ציפורים שונות ממשפחה של corvids (באודותרונס, גנבאודותלנו, גוזלים), כמו גם את הצווארון נץ ודגנים אוסטרליים. קולו של הקוקייה הענקית נשמע כמו "קואק" ואחריו שריקות מתמשכות ומהירות או גרגור "קלואו-קלואו-קלו".

יוצר התמונה: Dominic Sherony, CC BY-SA 2.0

  • אדום קוקוס קרקוב(latקרפולוקסי) - המין המוביל אורח חיים יבשתי. Habitat - Indochina Peninsula (תאילנד, קמבודיה, וייטנאם, לאוס).

גוזלים אדומים מחוררים בוקעים את עצמם. הם מקננים הן על עצים והן על האדמה. הם אוכלים על חוליות קטנות.

אורך הפלג של ציפור הוא 68 ס"מ, הנוצות אפורות בהירות. הצוואר והזנב חשוכים. מקור ורגליים צבע אדמדם. עיניים צהובות. הנוצות מסביב לעיניים כחולות, והעור סגול.

יוצר התמונה: Alois Staudacher, CC BY-SA 3.0

  • קול(lat.אודינאמיס סקולופצוס) - קוקייה המתגוררת באסיה - בדרום מזרח, בהודו ובסין, כמו גם באוסטרליה. הוא קיבל את שמו מן הקולות שנשמעו על ידי הזכרים: "koo-her, koo-el".

לציפור יש זנב ארוך מאוד, שהוא כמעט חצי אורך הגוף, שהוא כ 42 ס"מ.זכרים ונקבות צבעוניים בהירים, אבל שונים זה מזה. הזכרים כחולים-שחורים עם גוון ירוק, נקבות הן חום ברונזה עם כתמים לבנים.

קולי מוביל אורח חיים סודי, נמצאים בכתרי עצים גבוהים, מסתתרים בין העלווה בסכנה. הדיאטה של ​​ציפורים אלה מורכבת כמעט אך ורק של פירות וגרגרים, שהם מזינים ביער או בגנים. אלה כוללים תאנים, זיזיפים, תות, פפאיה, גויאבה, צלפים, תמרינדי וכו '. חרקים, ביצים של ציפורים וחלזונות מהווים חלק לא מבוטל של הדיאטה.

Koeli מתייחסים קוקיה עוסקת טפילות קינון. ביצים עם גוון כתום ורדרד מכוסה נקודות אדמדם מקפים, Koley לזרוק את הקנים של ציפורים קטנות, כגון אוריאולה.

זכר. יוצר התמונה: K Hari Krishnan, CC BY-SA 3.0

קול הוא נקבה. צילום: TheSomdeep, CC BY-SA 4.0

  • פסיון(lat.סנטרופוס פאסיאנינוס) - נציג של הסוג Spur קוקו, המתגוררים במערב אינדונזיה, באוסטרליה, בפפואה גינאה החדשה. הוא מתגורר ביערות עם צמחייה עבות ושטחי ביצות בעשב גבוה ועבה.

ציפור גדולה זו מגיעה 70 ס"מ אורך ויש לו זנב ארוך. צבעי נוצות הוא חום אפור.

קוקייה מדולדלת אינה שייכת לטפילים המקננים, והזכר לוקח חלק פעיל בדגירת ביצים ואפרוחים מאכילים. ציפורים הן כמעט יבשתי, למרות שהן יכולות לעוף. הם מזינים חרקים, ביצים של ציפורים אחרות, מכרסמים קטנים, לטאות, דו-חיים, אפרוחים, סרטנים.

צילום: גרג שכטר, CC 2.0

  • Guira (guira) (לאט.גויירה גירה) - קוקייה דרום אמריקאית, שנמצאת מדרום לשפלה של אמזון וממזרח לאנדים. הוא נמצא במדינות כמו ברזיל, בוליביה, פרגוואי, אורוגוואי, ארגנטינה.

הציפור יש גודל בינוני (35-40 ס"מ), חי בעצים גבוהים, הוא בונה קנים גזעים אפרוחים. גוויירה נוצות יש גוון חום אפור. ביל צהוב בבסיס וכתום בסוף. על ראש המבוגרים יש סמל.

יוצר התמונה: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

  • פרוע Ani (lat.קרוטופאגה) - ציפור ממשפחת הקוקייה, המתגוררת בצפון אמריקה הדרומית ובאיים הקריביים. שמו משקף סימנים חיצוניים: החריצים רצים לאורך מקור גדול ומעוקל, והצליל של הציפור - "אני-אני".

אכלתי עוף אכלו חרקים, תולעים ותפסו רכיכות באזורי החוף. התזונה שלהם כוללת גם מזון צמחי.

לבסוף הם מגיעים 33 ס"מ עם מסה של 70-80 גרם.הנוצות של מקור זקוף הם שחור, עם גוון סגול. הזנב שחור, ארוך, עם גוון כחלחל. העיניים והרגליים אפורות.

קוקיות אלה נבדלים על ידי העובדה שהם במשותף לבנות קנים, דגירה אפרוחים ולטפל בהם יחד. קן הקן אנני הוא ספל מרופד עלים, הממוקם ליד גזע עץ בגובה של צמיחה אנושית ונח על הענפים הצדדיים. במבנה כזה קערה בצורת יכול להיות מ 15 עד 50 ביצים. אני לטוס קצת רע, תוך כדי תנועה לאורך האדמה מספיק חכם. ציפורים מעדיפות שטחים פתוחים, מסתתרות ביער רק מהגשם. כשהם מבחינים בסכנה, הם נעלמים במהירות לתוך סבך השיחים.

יוצר התמונה: Hans Hillewaert, CC BY-SA 3.0

למה קוקיה זורקת ביצים בקנים של אנשים אחרים?

קוקייה מטילה ביצה אחת בכל פעם, ומביאה את הבא אחריו רק לאחר הפסקות זמניות מסוימות. אם היא היתה צריכה לבקוע בעצמה, היא היתה צריכה לחיות בקן כל הקיץ. קשה לדמיין כי אפרוחים אחידים יכולים לחיות יחד. בנוסף, במהלך הקיץ, טפילים הרבייה היו 10 עד 25 ביצים. זה פשוט בלתי אפשרי להאכיל מספר כזה של גורים גדולים ורעבים לציפורים, ולכן הם זורקים ביצים לתוך קנים זרים.

צפה בסרטון: תחפושת לפורים של רכבת הרים (אוגוסט 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org