בעלי חיים

Nosach - קוף האי בורנאו: הופעה, הרגלים, מחזור החיים

Pin
Send
Share
Send
Send


הטבע יצר סוגים שונים של קופים, שמותיהם הם לעתים נדירות מאוד ואפילו מצחיק. קחו, למשל, מין של פרימטים ממשפחת הקופים הנקראים נוסח, או קאהו. השם היווני של האף הוא חוטם, כלומר "תא המטען". אתה יכול מיד לנחש כי קופים עם שם כזה הם חטטנית מאוד, כמובן, הם רחוקים מלהיות גזע הפילים, אבל האף הוא עדיין גדול. בכמה נציגים של מין זה הוא כל כך גדול כי במהלך הארוחה זה מפריע לאכילה, ולכן הבעלים שלו נאלץ לשמור על כבודו. אלה חיות מדהימות על סף הכחדה, הם רשומים בספר האדום.

נוסח (קוף): תיאור

אם אתה מסתכל מהצד על האף הגברי, המראה הזה הוא די מצחיק. העובדה היא שהוא דומה מאוד לאדם שפוגע באלכוהול. שפטו על עצמכם: תנוחה נינוחה, הידיים מונחות ברפיון על ברכיהן, אף גדול וחסר צורה, מושפל אל בטן שמנה, כמו שאומרים באנשים. תמונות של "יפה" זה עכשיו מולך.

רק זכרים יכולים להתפאר באף ענקי. זהו האף הארוך והארוך, הדומה למלפפון. הגודל של "גבריות" כזו מגיע באורך של 10 ס"מ או יותר. כאשר החיה מתרגזת או נרגשת ממשהו, האף שלה גדל ואודם. לנקבות ולבעלי חיים צעירים אין קישוט בולט כזה, האף שלהם יכול להיקרא "חוטם" ולא זמן רב.

הקוף הוא בגודל בינוני, עם אורך הזנב שווה לכל אורך הגוף, שהוא כ-70-75 ס"מ, הנקבות דקות מ"הגברים ", אורך גופם הוא 60-65 ס"מ עם משקל ממוצע של 10 ק"ג. גברים שוקלים כ -20 ק"ג.

בקופים בוגרים, הגב מכוסה בשיער קצר אך סמיך מאוד. הצבע עשוי להיות חום אדמדם, כתום בהיר, חום צהבהב או לבנים אדומות. בטן שומן היא בדרך כלל אפור בהיר עם גוון צהבהב. הזכרים קל להבחין בין נקבות, לא רק על האף הגדול, יש להם רעמה חומה כהה על הגב שלהם.

סביבה וסביבה של אפים

האי בורנאו נכלל ברשימה של המקומות האלה על כדור הארץ שמזמינים להם את היופי הפראי שלה. היערות הטרופיים מאוכלסים על ידי נציגים מדהימים של עולם החי. גם קצ'או חי במקום הנפלא הזה. אלה קופים בטבע לחיות רק במלזיה, הם ממוקמים כאן על חופי עמקים. Nosachi לא לחיות מעל 200 מ 'מעל פני הים. המקומות האהובים על בעלי חיים אלה הם מנגרוב ויערות דיפטרוקרפ, הם יכולים גם להימצא על המטעים Hevea.

חיי קופים בטבע

הקופים-נוסאצ'אס נראים שמנמנים ומסורבלים, אבל זה עד שאתה רואה איך הם נוסעים בחוכמה דרך העצים. בעלי החיים קופצים באופן מושלם מענף לענף, מתנודדים על זרועותיהם, לפעמים אפילו הולכים על שתי רגליים כמו אנשים.

הקופים עושים את המטלות היומיומיות שלהם אחר הצהריים, "יום העבודה" שלהם מסתיים עם הדמדומים הראשונים. שינה nosachi מסודרים על עצים, שנבחרו מראש, מבלי לצאת מן הנהר יותר מ 15 מ '.

קבוצה אחת של קופים nose יש מ 10 עד 30 בעלי חיים. המנהיג הוא הזכר הבכור, יש כ-8-10 נקבות בהרמון שלו, שאר בני המשפחה הם התינוקות והצעירים שלא הגיעו לגיל ההתבגרות. זכרים מוכנים להזדווגות צריכים לעזוב את המשפחה, בעוד הנקבות הצעירות נשארות. לפעמים רק גברים שלא רכשו את ההרמון שלהם מתאספים בלהקה אחת.

אורך החיים של קוף בתנאים טובים יכול להיות כעשרים שנה.

מה אוכל קוף nosach?

המספוא העיקרי של הנוזאצ'י הוא עלים ופירות צעירים, בחיפוש אחר זה הם עוברים ביום של עד שני קילומטרים. על פי תצפיות של מדענים, בעלי חיים של מין זה צורכים כ 47 מינים של צמחים, מהם 30 עלים, ו 17 יורים, פרחים או פירות. על בסיס זה ניתן להסיק כי אין תחרות מיוחדת בין קבוצות של קופים, שכן יש מספיק מזון לכולם.

גידול

נוסח (קוף) מגיע לגיל ההתבגרות בגיל שנה וחצי. כאשר תקופת ההזדווגות באה, הנשי מדגימה את נכונותו לגבר עם כל הופעתה. היא תוקעת את שפתיה, מנענעת בראשה ומראה את איברי המין שלה למוטיב ההערצה.

הריון נמשך כחצי שנה. תינוק אחד נולד, עם פנים כחולים ואף סולד. הגור מזין את חלב האם עד גיל שבעה חודשים, לאחר הגמילה, הקוף הקטן נשאר עם האם זמן מה.

צמצום האוכלוסייה

כאמור, האפים חיים בטבע רק בבורניאו בדרום מזרח אסיה. הרשויות המקומיות עושים מאמצים רבים לשמר את המין הזה של בעלי חיים, אבל גם זה לא יכול לעצור ירידה משמעותית של האוכלוסייה Kahau. לדברי המדענים, יש פחות מ -3,000 בעלי חיים קטנים בכל רחבי העולם עם אפים מדהימים.

זה הכול עניין של פעילות אנושית. קופים חיים ביערות טרופיים, אשר לאחרונה נעלם לאט אבל בטוח מעל פני כדור הארץ. נראה כי לא מכבר היו האיים בורניאו מכוסים ביערות המנגרובה והגשם, אך כיום רובם נהרסים או נהרסים כליל. לפני כמאה שנה, אנשים עדיין לא ליישב את Borneo בהמוניהם. באותו זמן, אחד יכול בחופשיות לצפות עדרי אף רבים. אבל עם בואם של בני-האדם, התרוקנו הביצות, לקופים פשוט לא היה מקום לגור בו, והתוצאה היתה שהם על סף הכחדה.

עובדות מעניינות מחיי nosachy

Nosach - קוף הוא מאוד מעניין, צופה החיים שלה בסביבה הטבעית שלה, אתה יכול לראות הרבה עובדות מעניינות. חלק מהם מוצגים בפניכם:

• Nosachi הם שחיינים מצוינים, הם יכולים לשחות עד 20 מטרים מתחת למים, בחיפוש אחר מזון הם לעתים קרובות מאוד צריך לחצות את הנהר.
• קופים נוסי, בניגוד לקרוביהם האחרים, אינם מסתדרים עם בני אדם.
Nosachi לא יכול לחיות רחוק מן המים. לדברי המדענים, הסיבה לכך היא התוכן הנמוך של מינרלים ומלחים בקרקעות רחוקות מן הימים והנהרות, הצמחים הגדלים שם אינם מתאימים להאכיל את החיות.
• אנשים אבוריג'ינים בחלקים רבים של Borneo קוראים monyet belanda nosachi, כלומר "קוף הולנדי". ושם זה הופיע בגלל הדמיון של Nosachas עם הקולוניאליסטים ההולנדים, שיש להם בטן גדולה ואפים אדומים, הבחין על ידי המקומיים.

תיאור האף

יחסית לקופים אחרים, לאף יש גוף בינוני.. משקלו של הזכר הוא 20 ק"ג באורך גוף של 73-76 ס"מ, הנקבות בהירות וקטנות יותר: עם משקל של 10 ק"ג, אורך גופן הוא כ-60-65 ס"מ, ללא קשר לרצפה, זנב החיות שווה בערך לאורך הגוף.

אבל ההבחנה החיצונית האופיינית העיקרית של הזכרים הבוגרים, שנתנה את השם למין, היא אפו התלוי בצורת אגס, שאורכו יכול להגיע ל -10 ס"מ.דעות הזואולוגים נחלקו למטרה של חוש הריח איבר עם צורה מוזרה זו.

  • לפי גרסה אחת, עלייה משמעותית באף ובאף האדמומיות של האף הזועם - אמצעי להפחיד את האויב.
  • ייתכן גם כי האף ממלא את התפקיד של סוג של מהוד, מגביר את עוצמת צעקת Kahau. כשהם מתבוננים בנוכחותם בטריטוריה מסוימת, קופים מציינים אותה בצורה כה יוצאת דופן.
  • כמו כן, סביר כי גודל האף משחק תפקיד כאשר הנקבות בוחרות שותף בוגר במהלך עונת ההזדווגות.

בעל אף גדול תלוי על זכותם של גברים בלבד. אצל נקבות וקטינים, איבר הריח הוא לא רק קטן יותר, אבל יש גם צורה אחרת: אלה הם אפים משולשים piquantly הפוך. לעור החשוף על פני קופים יש פיגמנט אדום-צהבהב. גב חיה מבוגרת מכוסה בשיער סמיך וקצר. הוא צבוע בדרך כלל סולם חום-אדמדם עם כתום, צהבהב, אוקר, גוונים חומים. הבטן מכוסה בצמר אפור בהיר או בצבע בז 'בהיר.

נוסף על האף ועל הבטן המעוגלת המרשימה, קיימים הבדלים נוספים בהופעתם של הזכרים מהנקבות - כרית עור מכוסה בשער גגון, יוצרים צווארון רחב למדי סביב הצוואר ורעמה כהה מרהיבה לאורך עמוד השדרה. הגפיים ביחס לגוף נראים באופן לא פרופורציונלי מתוח ויבש, מכוסה צמר אפור בהיר. הזנב, כמו גם את הכפות, הוא עקשן, שרירי, אבל האף הוא כמעט אף פעם לא בשימוש.

הופעתו של הלוז'ני המגושם מטעה: למעשה, הקאהו מסוגלים לנוע בחוכמה רבה בין העצים, מתנודדים על המדרגות הקדמיות וממשיכים במעלה הגבעה, וכך נעים מענף לענף. רוב הזמן קופים לבלות שם. רק הצורך במים או מעדן אטרקטיבי במיוחד על הקרקע גורם להם לרדת. נוסאצ'י מוביל את חיי היומיום, מבלים את הלילה בכתרי העצים, שנבחרו מראש ליד גדת הנהר

זה מעניין! כדי להתגבר על מרחק קטן במעברים, kahau יכול ללכת על הגפיים האחוריות. והם יכולים לשחות כמו כלב, לעזור לעצמם עם הרגליים האחוריות שלהם, מצוידים בקרומים. אלה הם הקופים היחידים שיכולים לצלול: הם מסוגלים להתגבר על מרחק של עד 20 מטרים מתחת למים.

אפים חיים בקבוצות של 10 עד 30 אנשים.. יתר על כן, זה יכול להיות טהור "מועדון גברים", ו הרמון של 8-10 נקבות, בראשות זכר מבוגר. שאר חברי הקבוצה המעורבת הם צאצאים לא בוגרים (אם בכלל). מטבעם, nosachi הם די טוב natured ולעתים רחוקות להראות תוקפנות, במיוחד בתוך החפיסה. בעלי חיים מתקשרים אחד עם השני לא רק בעזרת הבעות פנים, אלא גם עם צלילים מוזרים.

מריבות וקונפליקטים בין בני המשפחה מתעוררים לעיתים נדירות ומיד נכבות: הניסיונות של הגברות ההרמוניות לעורר שערורייה נעצרות מיד בצליל הרך, האף שהמנהיג פולט. מעת לעת, "כוח הפיכות" עלול להתרחש בתוך להקה. הזכר הצעיר והחזק הופך להיות העיקרי, מניע את המתחרה, שולל ממנו את זכויותיו הקודמות ואפילו את צאצאיו. במקרים כאלה, גם אמו של הגור המת עוזבת את החפיסה.

ניסיונות לאלף את האף עדיין לא הצליחו. החוקרים מצביעים על היכולת הנמוכה שלהם לתקשר, למידה לקויה. מסיבה זו, אין נתונים על אריכות ימים של האף בשבי. בטבע, קופים חיים כ 20 שנה, אם הם לא הפכו בעבר טרף לאויבים. באופן כללי, תקופה זו נקבעת על ידי איכות וכמות של אספקת מזון באזור ההפצה.

בית גידול

הנהר ומישורים החוף של האי בורנאו הם המקום היחיד על כדור הארץ שבו אתה יכול לפגוש קופים ליליים. כמו בתי הגידול, הם בדרך כלל בוחרים מנגרובים ביצות, שטחים נרחבים של יערות dipterocarpic עם עצים ענקיים ירוקי שלהם, מטעי hevea ליד ביצות כבול.

זה מעניין! קופי נוֹסְטִי, בוחרים מקומות להתנחלויות, מעדיפים את גדות גופי המים הטריים ואת הנהרות. ההנחה היא כי זה נובע מתוכן מסוים של מינרלים ומלחים בקרקע, אשר אופייני לאזור זה הוא תנאי חשוב להרכיב את מערכת ההזנה nasach.

בשטח הנמצא מעל פני הים מעל 200-350 מ ', kahau בקושי ניתן לראות.

מנה נוסחא

הבסיס לתפריט הקופים האף הוא:

  • עלים צעירים של עצים
  • יורה אכיל
  • פרחים עם נקטר מתוק
  • פירות, עדיף לא בשל.

פחות נפוץ, זה "המטבח הצמחוני" הוא השלימה על ידי זחלי חרקים, זחלים, חסרי חוליות קטנים. החיפוש אחר מזון Kahau להתחיל על ידי הנהר, בהדרגה מתעמק ביער ונע לאורך האתר האחורי. כדי לקבל מספיק, הם לפעמים ללכת כמה קילומטרים ביום, ורק בערב הם חוזרים לבית הגידול שלהם.

אויבים טבעיים

אין טורפים גדולים של יונקים בבורניאו. האויבים העיקריים של nosachas הם תנינים ענק רכס חי ביצות מנגרו, לגונות הים, ב התחתון ו deltas הנהר. הם שוכבים ומתקיפים קופים כשהם חוצים את הנהר. מסיבה זו, nosachi, למרות שהם שחיינים גדולים, לנסות לעשות את המעבר במקום הצר ביותר של אזור המים.

זה חשוב! נמרים מעושנים החיים על היבשה אינם מהווים איום גדול על האף: אוכלוסיית הטורפים האלה קטנה מאוד, והם מעדיפים גם לצוד טרפי עזים גדולים, צבי, חזירים פראיים.

הרבה יותר קורבנות נפילה של kahau גדול לטאות לפקח גדול פיתונים, נשרים הים. פואצ'ינג הוא גם סכנה מסוימת עבורם: אדם רודף דגים האף בגלל בשר טעים פרווה עבה יפה.

אוכלוסייה ומעמד מינים

ההפחתה המהירה של שטח יערות הגשם, חיתוך המנגרובים, ניקוז של ביצות, טיפוח דקל שמן במישורים פורים הובילה לא רק לשינוי ניכר בתנאי האקלים של בורנאו.

בית הגידול של האף, אשר, יתר על כן, מאבדים את המאבק התחרותי על משאבים טריטוריאליים ומזון לתוקפים, מקקים ארוכים זנב חזיר זנב, גם ירד. גורמים אלה, כמו גם ציד על האי, אשר פרח על האי, הובילה העובדה כי מספר המינים במהלך חצי המאה האחרונה ירדה בחצי וכיום כמעט אינו עולה על 3000 אנשים.

זה מעניין! לא רחוק מהעיר Sandakan יש שמורת מקדש קוף Proboscis, שבו אתה יכול לראות אפים בתנאים טבעיים. ההיסטוריה של המקום הזה היא יוצאת דופן.

הבעלים הנוכחי של השמורה בשנות התשעים רכש שטח גדול של יער מנגרובים לטיפוח שמן דקלים. כשראה את האף שחי שם, בעל המטע הוקסם ממש מקופים יוצאי דופן. הוא רצה לדעת הכול על אורח חייהם ועל התנהגותם. כאשר למד שהחיות נמצאות על סף הכחדה, שינה את תוכניותיו המקוריות.

עכשיו, במקום מטע דקל שמן, השטח נכבש על ידי פארק יער טבעי, שבו כ 80 אפים חיים. המקום הוא פופולרי מאוד עם תיירים שיש להם את ההזדמנות כדי לראות את הקופים מתוך שטח רחב נוח, מוקף במספר פלטפורמות. פעמיים ביום, שומרים מילואים להביא סלים עם מעדן nosach האהובים - פירות בוסר. בינתיים, הקופים, שכבר התרגלו לפינוקים רגילים, צומחים מתוך צמחי היער אל החלל הפתוח.

לדברי עדי ראייה, הם לא רק לא מפחד כלל של אנשים, אלא גם ברצון להשתתף יורה צילום, מתחזה על רקע ירוק בהיר של הג 'ונגל. ממשלת מלזיה, העוסקת במצב האקולוגי בבורניאו בכללותה, נוקטת צעדים שנועדו, בין השאר, להגן על הכחדה מוחלטת של קופי נוסח הלא שגרתיים והמדהימים: המינים רשומים ב- ISC ומוגנים באזורים מוגנים.

תיאור המינים

קוף צנום שייך לקופים בגודל בינוני, בהתאם למין, משקלם אינו עולה על 20 ק"ג, ואורך הגוף אינו עולה על 78 ס"מ, ולכן המשקל הממוצע של הנקבות הוא 8-10 ק"ג באורך גוף של 55-65 ס"מ, שוקל 15-20 ק"ג, אורך הגוף - 73-78 ס"מ ככלל, הזנב, ללא קשר למין, שווה לאורך הגוף.

המאפיין העיקרי של הפרימטים זכר הוא אגס גדול בצורת האף, הוריד למטה, גודלו יכול להיות עד 10 ס"מ אורך. לפעמים איבר זה גורם הרבה אי נוחות בזמן האכילה, ואת הקוף הוא נאלץ לתמוך בו. במחקר של יכולות חוש הריח של האף ומטרתו, דעות המומחים מתחלקים.

יש הטוענים כי במהלך מריבות עם אחרים הפרימטים, הגדלת גודל, האף מאיים מפחיד את האויב.
לדברי אחרים, בזכות איבר חוש הריח הענק, הקופים מסוגלים לצעוק בקול רם יותר, הוא קורא בבכי כי החיה מודיעה על נוכחותה בכל טריטוריה, ובכך מסמנת אותה.

אחרים אומרים כי הוא בגודל של האף כי הנקבה בוחר את הזכר הבוגר ביותר עבור עצמו במהלך תקופת ההזדווגות.

האף התלוי הוא מאפיין אופייני לגברים בלבד: אצל נקבות וקופים צעירים, איבר חוש הריח הקטן יותר הוא הפוך, מורם, בצורת משולש. העור על הפנים חלק ללא מעיל, עם פיגמנטציה אדומה חיוורת. חלקו האחורי של הפרימטים הבוגרים מכוסה בשיער קצר. צבעו יכול להיות כהה, בגווני חום-אדום או כתום עמוק, או צהוב בהיר, או צהוב. צמר על הבטן יש בצבע בז 'בהיר או בצבע אפור בהיר.

בנוסף לאף, הבטן והגודל הגדולים, ישנם מספר הבדלים חיצוניים בין הזכרים. סביב צווארו של השיער הגברי נעשה הרבה יותר סמיך, יוצר מעין צווארון, ובמשך כל עמוד השדרה יש רעמה עבה, כהה. על הגוף, הגפיים נראים רזים ומאורכים, הם מכוסים באופן שווה עם צמר אפור בהיר. זנב הפרימאטים חזק ועקשן, עם זאת, הוא כמעט לא בשימוש, בניגוד כפות רגליים.

דרך חיים

במבט ראשון, האף עושה רושם של bump hulking, אבל זו טעות. הקופים זריז מאוד ולעבור בקלות מעץ לעץ, הם תופסים את הסניף עם כפותיהם הקדמיות, מתנדנדים וקופצים מעליהם, מושכים את הגפיים האחוריות. Большую часть дня они проводят на верхушке деревьев, иногда спускаясь вниз за водой или особым лакомством. Наибольшая активность животного наблюдается во второй половине дня. Ночью прячутся в кронах деревьев.

Примечательно, что только этот вид обезьян умеет нырять, более того, проплывать под водой до 20 метров. על הגפיים האחוריות, יש להם ממברנות המסייעות לקופים לשחות על פני המים. מלידה, הנקבה מלמדת תינוק על נהלי מים.

בנוסף, רק 2 מינים של פרימטים, כולל האף, יכולים בקלות לנוע על הגפיים האחוריות, ככלל, הם עושים את זה ביערות צפופים, שם קשה לעבור על ארבע רגליים.

הפרימטים חיים בקבוצות קטנות של 10 עד 30 אנשים. לפעמים זה כולל רק גברים או להיפך - נקבות בראשות זכר בוגר, אבל לעתים קרובות יותר הם עדר מעורבים. Nosachi נחשבים מינים טובים של קופים, הם יכולים להיות תוקפניים רק בהגנה על הטריטוריה שלהם, קונפליקטים בלהקה לקרות לעתים רחוקות מאוד. בינם לבין עצמם, תקשורת של בעלי חיים מתרחשת עם עזרה של צלילים יוצאי דופן או הבעות פנים.

מריבות בקבוצות מעורבות כמעט ואינן נכללות, בבתי הספר הנשיים שהן קורות, אם כי לעתים נדירות. ברגע שהסכסוך בין הנקבות מתבגר, המנהיג מפסיק אותו פתאום, פולט קול אפו. יש מקרים שבהם גבר צעיר יותר ותוקפני יותר במאבק על השלטון שולל את מנהיג החבורה ומשמיד את צאצאיו, ובמקרה זה אמם של הגורים ההרוגים חייבת לעזוב את הקבוצה.

כל הניסיונות של זואולוגים לאלף את קאהו נכשלו, זאת בשל הסתגלותם הלקויה ויכולתם הנמוכה ללמוד. לכן, אין מידע על משך החיים שלהם בשבי. בתנאים של החיים בטבע, האף חי כ 20 שנה, ככלל, זה תלוי במזון ובבית גידול.

בית גידול

אזורי החוף והשפלה של איי בורנאו הם בתי גידול של קופים ליליים. Peatlands, יערות dipterocarp, ביצות עם מנגרובים הם אזורי ההתנחלויות המועדף עליהם. בנוסף, הקופים אינם מתרוממים באזורים הנמצאים מעל 250 מ 'מעל פני הים, המקום האידיאלי להם - קו החוף לאורך כל מאגרים עם מים מתוקים.

הדיאטה הנפוצה ביותר היא:

  • רק את העלים הפורחים של העצים,
  • יורה צעיר
  • פרחים,
  • פרי בשל.

באופן כללי, על 47 שמות של צמחים.

זה נדיר ביותר עבור הפרימטים לאכול את הזחלים של חרקים עץ, חיפושיות זחלים. לחוליית הקופים הזאת יש בטן נפוצה, כדי להתמלא, לפעמים הם צריכים ללכת כמה קילומטרים ביום, חוזרים למקום ההתנחלות רק מאוחר בערב. הם מתחילים לחפש מזון ליד גדות הנהרות ולהלך בהדרגה עמוק לתוך היער.

Nosach נמנע צמחים המכילים אנטיביוטיקה טבעית ולהיפך - יכול לאכול אלה רעילים. עובדה זו מוסברת על ידי העובדה כי הבטן Kahau מכיל חיידקים המסוגלים לנטרל רעלים, אבל הם מתים על ידי פעולה של אנטיביוטיקה.

אויבים של קוף צרוד

פחות נפוץ, קופים הופכים טרף נחשים גדולים, נשרים או לטרוח לפקח. למרות ההגנה של אוכלוסיית קאהו, הם ממשיכים לצוד על ידי ציידים בגלל פרווה יקר ובשר. נמרים מעושנים המתגוררים בורניאו מעדיפים לצוד בקר כמעט אף פעם לא לתקוף קופים.

אוכלוסיית קאהו

כריתת יערות, ניקוז ביצות וטיפוח שטחים ששימשו בעבר בית גידול לקופים, הביאו לירידה חדה במספרם. שאר השטחים, אפשריים להתנחלות, נכבשים על ידי מינים תוקפניים יותר של מקוקים ארוכי זנב. מקומות של הדגם קהאו למשוך את הציידים המתפתחים לדוג. במהלך 50 השנים האחרונות, מספר הקופים האף ירד בחצי, עד כה, האוכלוסייה שלהם הוא כ 3000 אנשים. המינים רשומים בספר האדום הבינלאומי כמו בסכנת הכחדה.

צפה בסרטון: Idan Raichel - Lifney She'Yigamer Before It Ends - עידן רייכל - לפני שייגמר (אוגוסט 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org